...

5 semne care iti indica urgent un serviciu de mentenanta site

Serviciu de mentenanta site - Administrare wordpress
Cuprins

Care sunt semnalele care iti indica urgent un serviciu de mentenanta site?

La fel cum o masina are nevoie de schimb de ulei, reglaje regulate si verificari de rutina, la fel si site-ul tau are nevoie de actualizari periodice, pentru a functiona fara probleme si eficient.

Cand stii ca ai nevoie urgent de un serviciu de mentenanta site?

servicii de mentenanta si administrare site wordpress

  1. Observi ca traficul pe site a scazut

  2. Site-ul nu are un clasament bun SEO

  3. Timpul de incarcare este lent

  4. Gasesti linkuri nefunctionale/erori

  5. Continutul si designul este invechit

  6. Site-ul nu este sigur si protejat

Sunt peste 100 de milioane de instalari active, dar nu toti utilizatorii WordPress, fac ceea ce trebuie.

WordPress este grozav. Este versatil, flexibil, scalabil si personalizabil. Indiferent daca ai un blog, un site de prezentare, o afacere mare sau un magazin online, platforma WordPress poate fi modelata in functie de nevoile tale.

Cu toate acestea, la fel ca orice solutie tehnologica, un site WordPress are nevoie de mentenanta si intretinere regulata.

Nu poti pur si simplu sa construiesti un site web si sa uiti de el.

Daca ai un site WordPress, nu uita ca actualizarea regulata este esentiala. Orice tip de site trebuie sa fie in parametrii optimi de functionare, actualizat corespunzator si monitorizat in permanenta.

Si totusi, foarte multi nu reusesc sa observe semnalele care arata ca, site-ul lor are nevoie de o intretinere profesionala si mentenanta site WordPress.

Doar cu un serviciu de mentenanta site adecvat si intretinere regulata, scazi riscul unor probleme grave de securitate si de performanta.

5 semnale care indica lipsa unei administrari bune a site-ului WordPress

serviciu de mentenanta site web wordpress 2024

Site-ul nu inregistreaza trafic

Daca la inceput, aveai suficiente vizite pe site, dar ai sesizat o scadere sau lipsa totala, cel mai probabil site-ul tau are nevoie de o verficare, cat mai rapid.

Exista numeroase motive care afecteaza traficul pe site:  schimbarea algoritmilor Google, probleme cu continutul sau cu designul sau chiar o problema cu furnizorul de gazduire, si nu numai.

Oricare ar fi motivul, trebuie sa investighezi si iei masuri in consecinta.

Scadere in clasamentul SEO

Stim cu totii ca algoritmii motoarelor de cautare se schimba in mod constant si chiar daca efectele nu se vad imediat, ele ajung in cele din urma, la fiecare site web.

Chiar daca ai tratat SEO cu atentie si crezi ca este totul ca la carte, este posibil sa existe probleme tehnice ascunse care impiedica performanta.

SEO tehnic joaca un rol important in clasamentul unui site web. In functie de pachetul de mentenanta ales, un specialist WordPress te poate ajuta sa rezolvi problemele SEO sau cel putin sa iti ofere informatii despre ce ai putea imbunatati.

Site-ul se incarca greu

Un site web WordPress care se incarca lent este un semn sigur ca ar trebui sa ceri ajutor de specialitate. Viteza de incarcare a unui site poate fi afectata de mai multi factori.

Pentru a afla care este cauza, site-ul web are nevoie de un serviciu de mentenanta site care sa iti asigure o verificare completa.

Cele mai frecvente motive care cauzeaza incarcarea lenta a unui site web WordPress:

  • Prea multe module –Atunci cand se incarca o pagina, toate modulele instalate pe site se incarca odata cu ea. Daca sunt prea multe sau nu sunt setate corespunzator, acest lucru afecteaza viteza de incarcare.
  • Codul CSS, JavaScript si HTML – Codul temei WordPress si modulelor poate fi uneori aglomerat cu informatii inutile sau chiar pur si simplu cu prea mult spatiu alb. Cu cat este mai mult cod, cu atat este nevoie de o procesare mai lunga. De aici, incarcarea lenta.
  • Nu exista CDN – Daca site-ul vizeaza traficul international, dar se bazeaza doar pe serverul original unde este gazduit continutul, este posibil ca incarcarea paginilor sa dureze mai mult timp. Atunci cand utilizatorul se afla la o distanta geografica mare o  retea CDN de servere distribuite reduce distanta pentru a ajunge la utilizator si scade timpul de incarcare.
  • Gazduirea –  Daca nu ai un serviciu de gazduire de calitate care ofera performante bune si timp minim de inactivitate, cu siguranta, viteza de incarcare va fi afectata. Un serviciu de mentenanta site te poate indruma pentru alegerea unui hosting potrivit.
  • Imagini mari –  Imaginile dimensiuni mari se incarca mai greu si pot incetini semnificativ incarcarea unei pagini. Gasirea echilibrului intre dimensiune si calitate este absolut necesara atunci cand vine vorba de experienta utilizatorului si de SEO.

Un serviciu de mentenanta site, actualizeaza constant site-ul prin imbunatatiri regulate si remediaza problemele care afecteaza viteza de incarcare.

Linkuri nefunctionale

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care il asigura un serviciu de mentenanta site, este functionalitatea.

Mentenanta, monitorizeaza in permanenta functionalitatea unui site web, pentru a preveni din timp problemele. Poate ai invatat din experienta, cu cat amani mai mult intretinerea, cu atat este nevoie de mai mult timp pentru a repara lucrurile stricate.

Incearca sa depistezi problemele cat mai devreme posibil.

  • Mesaje de eroare
  • Pagini care nu se incarca
  • Incompatibilitatea cu diferite browsere
  • Pagini care se incarca mai incet
  • Imagini care se incarca lent sau nu se afiseaza
  • Functionalitatea formularelor
  • Functionalitatea autentificarilor

Site-ul arata invechit

Daca site-ul WordPress arata ca si cum ar fi fost lansat acum un deceniu, probabil ca este timpul pentru o actualizare de design. Tendintele in materie de design web se schimba rapid si este dificil sa tii pasul cu ele. Chiar daca aspectul site-ului era la moda acum un an sau doi, acum poate parea demodat si nepotrivit.

Pentru a reusi sa atragi clienti si sa pastrezi reputatia online, site-ul trebuie sa arate si sa functioneze impecabil.

In general, designul nu este acoperit de pachetele de mentenanta. Cu toate acestea, o agentie profesionista de mentenanta WordPress, iti poate oferi solutii si imbunatatiri de design.

Probleme de securitate

Nu exista niciodata prea mult, cand vorbim de securitate. Orice indiciu de vulnerabilitate sau atacuri cibernetice necesita o interventie imediata pentru a nu pierde datele si a opri compromiterea totala a site-ului.

Daca site-ul tau WordPress a fost compromis, exista riscul ca vulnerabilitatile sa persiste sau sa reapara, daca nu sunt luate masuri corespunzatoare de remediere si intarire a securitatii.

Pentru a minimiza riscurile si a proteja site-ul impotriva amenintarilor de securitate, serviciul de mentenanta site, adopta cele mai bune practici bune de securitate. Actualizeaza regulat software-ul, utilizeaza certificat SSL pentru criptarea datelor si efectueaza verificari de securitate periodice.

O mentenanta site WordPress calitativa trebuie sa includa verificari de securitate saptamanale:

  • Scanarea vulnerabilitatilor
  • Verificarea actualizarilor de securitate
  • Mentinerea la zi a versiunii WordPress
  • Acces restrictionat la parole
  • Copii de rezerva regulate (back-up site)
  • Monitorizarea intreruperilor
  • Monitorizare malware

Mentenanta site WordPress: poti administra singur site-ul?

mentenanta site wordpress 2024

 

Poti gestiona singur intretinerea si administrarea site-ului WordPress?

Da. Doar daca ai cunostinte despre platforma WordPress si te simti confortabil cu aspectele tehnice ale administrarii unui site.

Totusi, exista cateva aspecte pe care ar trebui sa le iei in considerare.

Ce iti ofera in plus un serviciu de mentenata site WordPress?

  1. Cunostinte Tehnice – Daca ai cunostinte in domeniul web design-ului, programarii si administrarii serverelor, poti aborda cu incredere intretinerea site-ului. Daca nu ai experienta WordPress, este mai eficient sa angajezi o agentie specializata.
  2. Actualizari si Backups – Zilnic, saptamanal sau lunar, site-ul poate necesita actualizari regulate de WordPress, tema si module. La fel de important este sa efectuezi backup-uri regulate ale site-ului pentru a asigura datele in caz de probleme.
  3. Securitate – Masuri de securitate eficiente, cum ar fi parole puternice, actualizari de securitate si monitorizarea activitati pentru a preveni atacurile cibernetice.
  4. Optimizare Site – Intelege si implementeaza tehnici de optimizare WordPress pentru a asigura o performanta buna a site-ului.
  5. Rezolvarea Problemelor – In cazul in care apare o problema tehnica sau o eroare, identifica si rezolva rapid.
  6. Administreaza Continutul – Gestioneaza continutul site-ului tinand cont de SEO, pentru a asigura o pozitionare mai buna a site-ului in motoarele de cautare.
  7. Monitorizeaza –  Urmareste traficul pe site folosind instrumente precum Google Analytics pentru a intelege comportamentul utilizatorilor si pentru a propune imbunatatiri acolo unde este cazul.
  8. Experienta Utilizatorilor – Mentine buna functionare si se asigura ca site-ul ramane prietenos pentru utilizatori, cu o interfata usor de navigat si functionalitati corespunzatoare.

Inca ai indoieli despre administrarea site-ului WordPress sau este prea complex si nu te descurci? Contacteaza-ne si te vom ajuta cu o consultanta specializata WordPress.

Daca te intereseaza un serviciu de mentenanta site WordPress profesional, verifica pachetele noastre si preturile de administrare site.

 

Ne gasesti si pe Facebook.

Ti-a placut acest articol?
DaNu
Recomanda acest articol
Facebook
WhatsApp
Telegram
Email
Agentie Web
Hosting Wordpress

Servicii profesionale de mentenanta si administrare site Wordpress.

Cauti un specialist de incredere pentru administrarea site-ului tau Wordpress? Descopera preturile de intretinere site si verifica oferta noastra de mentenanta site Wordpress.