...

De ce sa alegi un site WordPress – 25 avantaje

De ce sa alegi un site WordPress
Cuprins

De ce sa alegi un site WordPress si ce avantaje ai?

De ce sa alegi un site WordPress, cand exista atatea alternative?

Pentru ca exista multe beneficii pe care alte CMS-uri, pur si simplu nu le au.

Cand vine vorba de un sistem de gestionare a continutului (CMS), WordPress este considerat numarul 1. Desi exista zeci de concurenti, WordPress este cel mai cunoscut si utilizat.

Uita-te peste cateva statistici si cu siguranta vei gasi raspunsul la „de ce sa aleg un site WordPress?

De ce sa alegi un site WordPress - statistici

 

43,2% din toate site-urile web din lume sunt construite pe WordPress.

⇑ WordPress este cel mai mare sistem de gestionare a continutului din lume.

⇑ Exista aproximativ 810 milioane de site-uri WordPress in lume, conform estimarilor.

⇑ A fost platforma CMS cu cea mai rapida crestere din 2014 pana in prezent.

⇑ WooCommerce este al doilea cel mai popular modul de comert electronic/magazin online.

⇑ WordPress este tradus in peste 200 de limbi.

⇑ Te poti folosi de aproximativ 60 000 de module WordPress.

Ce este WordPress?

De ce sa alegi un site WordPress
WordPress.org

WordPress este un sistem de gestionare a continutului cu sursa deschisa, care iti permite sa construiesti site-uri web. De fapt, este cel mai frecvent utilizat CMS din lume, ocupand peste 76,4% din cota de piata a CMS-urilor.

Inceput in 2003, WordPress este mai vechi decat Facebook si X (fost Twitter). Cu aproape 2 decenii de functionare, WordPress a fost adoptat ca fiind CMS-ul de referinta pe web.

Cu cine concureaza un site WordPress?

WordPress concureaza cu site-uri precum Wix, Squarespace, Joomla, Drupal, Magento si asa mai departe. Desi exista o multime de concurenti, niciunul dintre acestia nu se apropie nici pe departe de aprecierile pe care le are WordPress.

WordPress este castigatorul clar in ceea ce priveste cota de piata a CMS, deoarece urmatorul sau concurent cel mai apropiat nu ocupa nici macar 5% din piata.

De ce sunt site-urile WordPress atat de apreciate?

Un site WordPress este popular din multe, multe motive, pe care urmeaza sa le discutam. Fiind prezenti pe piata de atat de mult timp, ei stiu ce isi doresc clientii dar si utilizatorii lor.

Au facut o treaba atat de buna in acest sens incat avantajele utilizarii WordPress depasesc cu mult dezavantajele.

De ce sa alegi un site WordPress – 2o de avantaje

Descarca ultima versiune WordPress

1. Usor de instalat si de configurat

WordPress este destinat atat celor incepatori, cat si profesionistilor experimentati. Pentru ambele parti, WordPress este extrem de usor de configurat si de instalat. Se rezuma la o simpla instalare cu un singur clic, fara a fi nevoie de codare.

2. Simplu, direct si usor de utilizat

WordPress a fost creat pentru a fi folosit chiar si de cei mai nepriceputi. Acesta vine cu un design intuitiv, instructiuni si tutoriale pentru a te ajuta sa incepi. Daca te gandesti sa iti gestionezi singur site-ul, vei gasi metode excelente de gestionare a continutului.

3. Rentabil si ieftin

Poti obine un site WordPress chiar si gratuit. Chiar daca optezi pentru o versiune platita, nu te va costa decat cateva sute de lei. Daca esti la inceput, iti poti face treaba cu usurinta si cu modulele gratuite. Deci, costul total pentru utilizarea WordPress te poate ajunge mai putin de 100 de dolari. Acest lucru este extrem de ieftin in comparatie cu alte alternative.

Nici intretinerea ulterioara a unui site WordPress, nu este foarte costisitoare. In functie de complexitatea site-ului, poti gasi pachete de mentenanta WordPress extrem de accesibile.

All in One SEO
All in One SEO

4. Un site WordPress este prietenos cu SEO

WordPress este extrem de apreciat datorita cerintelor SEO integrate in platforma. Este construit si structurat cu motoarele de cautare si SEO in minte. Site-urile WordPress sunt SEO-friendly, ceea ce inseamna ca site-ul este usor de identificat de motoarele de cautare, cum ar fi Google, Yahoo si Bing.

Deci cu WordPress, SEO este incorporat.

5. Site-uri responsive

Din 2020 pana in prezent, fiecare site web trebuie sa fie receptiv la o mare varietate de dispozitive diferite. In 2024, nimeni nu isi doreste un site web in care textul se taie pe un iPhone, designul arata prost pe o tableta, dar pe desktop totul arata foarte bine.

Daca vrei ca intregul tau site sa arate uimitor, indiferent de dispozitivele pe care le folosesc vizitatorii tai, alege un site WordPress.

6. Mobile Friendly

WordPress este, de asemenea, foarte prietenos cu dispozitivele mobile. Acum, cand mai mult de 50% din traficul de internet din lume provine de pe dispozitive mobile, este extrem de important ca site-ul tau sa fie prietenos cu mobilul, lizibil si usor de utilizat.

Datorita acestui fapt, motoarele de cautare folosesc, de asemenea, redarea mobile-first. Ceea ce inseamna, ca Google va analiza in primul rand, versiunea mobila. Asadar, daca experienta pe mobila este slaba, clasamentul va fi, de asemenea, slab.

WordPress stie acest lucru si ofera o multime de teme mobile-friendly din care poti alege.

7. Alege un site WordPress daca vrei acces nelimitat de oriunde

Poti accesa site-ul de pe orice calculator din lume, atat timp cat ai o conexiune la internet. Acest lucru este extrem de important mai ales daca esti o persoana care calatoreste des.

Nomazii digitali si proprietarii de site-uri web care calatoresc, au crescut in ultimul deceniu datorita acestor functionalitati care le ofera libertate maxima.

8. Actualizari regulate

Deoarece internetul este in continua schimbare si evolutie, CMS-urile pentru site-uri web trebuie sa tina pasul cu mediul in schimbare si sa isi actualizeze platformele in consecinta. WordPress este intotdeauna la curent cu acest lucru si continua sa isi actualizeze platforma pentru a ramane in linie cu progresele tehnologice.

Unele actualizari WordPress sunt automate, rapide si necesita doar un singur clic. Cu toate acestea, ai nevoie, fie de cunostinte tehnice, fie de un serviciu de mentenanta WordPress. In urma actualizarilor de tema sau module, pot interveni oricand anumite erori sau probleme, pe care doar un specialist WordPress le poate rezolva.

module-wordpress
Module WordPress

 

9. Numeroase module si aplicatii

WordPress are peste 54.000 de plugin-uri. Modulele sunt aplicatii care te ajuta sa personalizezi si sa ai un site WordPress asa cum iti doresti. Acestea includ module de marketing prin e-mail, de design, de viteza, de securitate si multe altele.

WordPress are de departe cele mai multe module disponibile si permite cea mai mare personalizare dintre toate celelalte CMS-uri.

10. Securitate

De ce sa alegi un site WordPress? Pentru ca sunt printre cele mai sigure site-uri. Vei gasi o serie de module de securitate care consolideaza protectia site-ului impotriva hackerilor, vulnerabilitatilor, etc. Mentinerea securitatii unui site WordPress nu este complicata, dar ai nevoie sa implementezi anumite tehnici si actualizari de securitate.

Teme WordPress
Teme WordPress

11. O multime de optiuni de design

WordPress iti ofera numeroase teme de site web. Aceste teme permit diferite functionalitati pentru site-ul precum si un aspect original, in functie de tema pe care o alegi.

Ai posibilitatea sa alegi o tema cu un design care se potriveste perfect cu nisa ta.

12. Flexibilitate

WordPress iti pune la dispozitie aproape 60.000 de module. Practic iti ofera flexibilitate nelimitata. Ai libertatea de a crea un site care arata si functioneaza, exact asa cum iti doresti. Chiar daca pornesti de la un site simplu, este posibil ca pe viitor afacerea ta sa creasca si sa ai nevoie de un site web cu mai multe functionalitati.

13. Modificari rapide

Un alt avantaj al WordPress este faptul ca este rapid si eficient in a crea sau a face modificari pe site. Atat flexibilitatea, cat si functionalitatea platformei iti permite sa creezi un site web aproape instantaneu sa faci modificari si optimizari rapide.

Panou de Control WordPress
Panou de Control WordPress

14. Interfata intuitiva

Interfata WordPress este foarte intuitiva. Panoul, navigarea si designul permit administrarea usoara a site-ului chiar daca esti incepator.

18. Comunitate mare

WordPress are in spate o comunitate imensa. Cu peste 1,3 milioane de urmaritori pe Facebook si 639.900 de urmaritori pe Twitter, nu vei fii niciodata singur, atunci cand ai nevoie de ajutor. Poti cere ajutor pe forumurile comunitatii si cineva, iti va raspunde cu siguranta in cel mai scurt timp.

19. Nu este nevoie de editare HTML sau de cod

Deoarece WordPress a fost creat cu gandul la incepatori, nu este necesara nicio modificare in cod. Bineinteles, optiunea este acolo daca ai nevoie. Majoritatea utilizatorilor sunt multumiti ca nu au nevoie de cunostinte de codare pentru a-si construi site-ul de la zero.

20. 100% personalizabil

Nu este nevoie de codare, dar optiunea este acolo. In cazul in care doresti sa personalizezi site-ul in functie de preferintele tale specifice, WordPress iti permite personalizarea completa a bazei de date.

23. Alege un site WordPress daca ai o afacere scalabila

Chiar daca la inceput, cel mai probabil vei porni cu un site de prezentare simplu, cu WordPress oricand iti poti dezvolta afacerea online.

WordPress iti permite sa dezvolti site-ul atat in complexitate cat si in functionalitate, fara niciun compromis in ceea ce priveste performanta site-ului.

Tema Storefront
Tema Storefront

24. E-commerce cu Woocommerce

WordPress este, de asemenea, foarte competitiv in domeniul comertului electronic. Ai posibilitatea de a conecta site-ul cu Woocommerce. Daca te gandesti sa creezi un magazin online, WordPress iti pune la dispozitie toate avantajele enumerate mai sus dar aplicate pe noul tau magazin de comert electronic.

25. Mentenanta lunara accesibila

Indiferent de tipul site-ului WordPress, vei avea nevoie de actualizari lunare si intretinere regulata. Din fericire, costurile de mentenanta WordPress nu sunt exorbitante.

Daca ai un site simplu, cu cerinte de baza, costul de intretinere lunar, poate fi extrem de accesibil. Cu toate acestea, pentru site-uri mai complexe sau cu nevoi specifice, pretul de mentenanta, poate creste.

Preturi mentenanta WordPress
Pachete mentenanta WordPress. Verifica oferta de mentenanta lunara

Dupa cum ai observat, exista multe avantaje si beneficii legate de utilizarea platformei WordPress. De la usurinta in utilizare, interfata intuitiva, pana la scalabilitate si viteza, WordPress este platforma perfecta „all-in-one” pentru aproape orice site web.

Daca iti doresti un site WordPress profesional, ne poti contacta.

Daca ai deja un site WordPress si nu te descurci cu mentenanta lunara, te putem ajuta noi. Avem pachete personalizate pentru fiecare tip de site.

 

 

Ti-a placut acest articol?
DaNu
Recomanda acest articol
Facebook
WhatsApp
Telegram
Email
Agentie Web
Hosting Wordpress

Servicii profesionale de mentenanta si administrare site Wordpress.

Cauti un specialist de incredere pentru administrarea site-ului tau Wordpress? Descopera preturile de intretinere site si verifica oferta noastra de mentenanta site Wordpress.