...

7 cele mai bune module WordPress de securitate antimalware

Module de securitate WordPress
Cuprins

Cele mai bune module WordPress de securitate anti-malware

Ai nevoie de cele mai bune module WordPress de securitate pentru a consolida protectia site-ului si a elimina programele malware.

Avand in vedere ca WordPress este incredibil de popular, a devenit o tinta principala pentru astfel de atacuri. Milioane de persoane si afaceri au cazut victime programelor malware, ceea ce face ca acestea sa fie una dintre cele mai presante amenintari la adresa securitatii site-urilor web.

Daca vreti sa iti protejezi mai bine site-ul WordPress, un modul de securitate si antimalware este una dintre cele mai bune solutii. Este un instrument eficient care analizeaza site-ul pentru vulnerabilitati si ofera solutii pentru a le remedia.

Ce este un malware?

Malware inseamna „software daunator” (malicious software). „Malware-ul este descris ca fiind o aplicatie rau intentionata sau un cod care deterioreaza sau perturba utilizarea normala a dispozitivelor”

Scopurile malware-ului pot varia de la furt de date si spionaj pana la deteriorarea sau blocarea functionarii sistemelor informatice.

Cateva tipuri de malware:

 • Pishing (sursa credibila cu scopul de a fura informatii confidentiale prin e-mailuri, site-uri web, mesaje text sau alte forme de comunicare electronica.)
 • Spyware (se instaleaza ilegal pe un dispozitv pentru a colecta informatii, pentru a diminua performanta si nu numai)
 • Troieni (utilizeaza dispozitivul infectat pentru fraude, trimite informatii importante catre hackeri rau intentionati, etc.)
 • Virusi (afecteaza functionarea normala a unui dispozitiv, sterge datele, deterioreaza si raspandeste alti virusi)
 • Adware (afiseaza publicitate invaziva pe dispozitivele utilizatorilor si poate afecta performanta sistemului.)
 • Ransomware (cripteaza fisierele de pe un dispozitiv si cere apoi o rascumparare in schimbul eliberarii sau a decriptarii fisierelor.)

Exista o multime de module WordPress de securitate contra malware

Iti vom recomanda cele mai apreciate 7 module de securitate si scanare malware:

1. Wordfence Security

Wordfence-Modul contra malware

Wordfence Security este un modul de securitate WordPress complet. Versiunea sa gratuita include in mod implicit un scaner malware personalizabil.

 • Rating: 4.7/5
 • Recomandat: utilizatorilor care au nevoie de un modul malware WordPress gratuit, dar puternic
 • Pret: varianta free sau premium(de la 119 $/an)

Un avantaj al utilizarii Wordfence este reprezentat de setarile sale de performanta. Acestea pot fi utile in cazul in care site-ul WordPress se afla pe un server cu resurse limitate, asigurandu-se ca scanarea malware nu impiedica performanta acestuia.

Alte caracteristici de securitate ale acestui modul, includ protectia login-ului impotriva atacurilor brute-force si un firewall pentru aplicatii web (WAF).

Versiunea gratuita a modulului va programa scanari de securitate la fiecare trei zile, fara optiune de interventie. Daca ai nevoie de mai multa flexibilitate, ia in considerare achizitionarea versiunii premium.

 

Modul WordPress pentru malware Wordfence

Caracteristici „Wordfence Security”

 • Scanare malware configurabila;
 • Scanari de securitate programate, cu sesiuni nelimitate pentru utilizatorii premium;
 • Setari de performanta pentru a reduce impactul scanarilor asupra site-ului;
 • Protectie la autentificare si WAF pentru o protectie suplimentara;

[DESCARCA MODULUL]

2. Jetpack Protect

 

Modul de securitate Jetpack Scan

Jetpack este unul dintre cele mai populare module WordPress de securitate si performanta. Desi este disponibil gratuit, functia sa de scanare malware este accesibila prin intermediul unui abonament platit.

Aceasta va scana automat WordPress pentru malware zilnic, asigurand o protectie constanta si proactiva impotriva amenintarilor potentiale. In cazul in care detecteaza malware, va notifica imediat prin e-mail.

 • Rating: 4.8/5
 • Recomandat pentru: Utilizatorii WordPress care au nevoie de o solutie usoara de scanare si eliminare a malware-ului
 • Pret: varianta free sau extra (de la 4,45 $/luna)

Pe langa scanarea malware a fisierelor, Jetpack ofera si alte functii precum copii de rezerva ale bazei de date, jurnal de activitate si protectie impotriva spam-ului. Ca modul de eliminare a malware-ului, ofera aceasta functie cu un singur clic pentru a sterge problemele identificate.

Jetpack-modul de eliminare malware

CaracteristiciJetpack”

 • Scanari malware zilnice automate sau la cerere;
 • Eliminare malware cu un singur clic pentru a repara un site web compromis;
 • Notificari prin e-mail atunci cand detecteaza probleme de securitate;

[ DESCARCA MODULUL]

3. Security & Malware scan by CleanTalk

Modul WordPress de eliminare malware si securitate

Security & Malware Scan by CleanTalk este unul dintre cele mai bune module de eliminare malware WordPress de pe piata. Spre deosebire de alte seturi de instrumente de securitate all-in-one, acesta ofera o configurare usor de utilizat.

 • Rating: 4.7/5
 • Potrivit pentru: utilizatorii care cauta un plugin de eliminare a malware-ului de pe WordPress care nu necesita interventii manuale
 • Pret: de la 12 dolari/an

Acest modul de securitate poate scana pentru malware in mod automat, necesitand o supraveghere minima. O alta caracteristica notabila este capacitatea scanerului de a identifica spam, link-uri ascunse sau phishing pe un site web WordPress.

Acest lucru poate ajuta la evitarea penalizarilor de optimizare a motoarelor de cautare (SEO) atunci cand se creeaza linkuri catre resurse externe. Principalul dezavantaj al Security & Malware Scan este ca, desi poate fi descarcat gratuit, este necesar sa ai o licenta CleanTalk.

Daca detecteaza coduri malitioase in timpul scanarii de securitate, poti utiliza optiunea Cure malware pentru a lasa modulul sa decida ce sa faca in continuare.

Scanare si eliminare malware

Caracteristici Security & Malware Scan by CleanTalk”

 • Scanare automata a programelor malware pentru WordPress;
 • Eliminare automata a programelor malware;
 • Detectarea legaturilor de iesire;
 • Jurnale de securitate, protectie firewall si autentificare cu doi factori (2FA);

[DESCARCA MODULUL]

4. All-in-one-security(AIOS)

All in one security

All-In-One Security (AIOS) este unul dintre cele mai puternice module de securitate WordPress disponibile. Acesta se mandreste cu o gama larga de caracteristici de securitate, de la WAF si protectie impotriva spam-ului, la securitate de conectare pentru a preveni robotii si atacurile prin forta bruta.

Rating: 4.8/5
Recomandat pentru: Utilizatorii WordPress care au nevoie de asistenta pentru a gestiona infectarea cu malware
Pret: Licentele incep de la 84.70 $/an

Scanerul anti-malware ruleaza ca o functie premium extra, pe care o poti conecta la site-ul tau WordPress. Acesta va efectua automat o scanare de securitate pentru continutul malitios si va notifica orice problema in termen de 24 de ore.

AIOS poate monitoriza, de asemenea, timpul de raspuns al site-ului, astfel incat sa poti actiona imediat in cazul unor timpii de nefunctionare.

Modul de securitate WordPress, all-in-one-security

 

Caracteristici All-in-one-security(AIOS)”

 • Scanare automata a programelor malware 24/7
 • O echipa de asistenta dedicata care va notifica cu privire la fisierele infectate
 • Monitorizarea timpului de functionare
 • Detectare incorporata a modificarilor de fisiere

[DESCARCA MODULUL]

5. Defender Security

Defender Security-modul de securitate WordPress

Defender Security este o solutie usor de utilizat privind gestionarea securitatii site-urilor WordPress si face parte, de asemenea, din suita de module WPMU DEV WordPress.

Rating: 4.8/5
Potrivit pentru: utilizatorii care se simt confortabil cu scanarile manuale de malware
Pret: gratuit sau premium de la 3 $/luna

Scanerul malware este disponibil in versiunea gratuita a Defender( nu este nevoie de un cont WPMU DEV). Acesta va detecta orice cod malitios de pe site-ul WordPress comparand fisierele WordPress principale.

Ca modul de eliminare a programelor malware, dupa finalizarea scanarii, Defender va propune solutii pentru fisierele malitioase detectate. Este suficient sa faci clic pe butonul Delete (Sterge) pentru a le elimina imediat.

Actualizarea la versiunea Pro iti va permite sa programezi scanarea pentru a automatiza sarcinile de securitate ale site-ului. In plus, poate trimite alerte despre vulnerabilitatile de securitate din modulele sau temele neactualizate.

Scanare antimalware Defender Security

Caracteristici „Defender Security”

 • Scanari manuale sau automate ale programelor malware
 • Buton cu un singur clic pentru a elimina programele malware
 • Alerte despre vulnerabilitatile de securitate cunoscute, disponibile cu Defender Pro

[DESCARCA MODULUL]

6. SecuPress

SecuPress Free-modul de securitate si scanare malware

SecuPress este o solutie de securitate completa pentru site-urile WordPress. Scanerul malware face parte din instrumentul lor de scanare cuprinzator, care cauta vulnerabilitati in software-ul de baza WordPress, logari, plugin-uri, teme, date si firewall-uri.

 • Rating: 4.2/5
 • Potrivit pentru: utilizatorii care prefera un instrument de securitate all-in-one cu un scanner de malware
 • Pret: varianta free sau premium (de la 69,99 $/luna)

De asemenea, are o interfata usor de utilizat. Cu un clic pe butonul Scan Website, modulul va incepe sa localizeze problemele de securitate de pe site-ul tau. Apoi, va oferi o nota generala nivelului de securitate al site-ului.

Scanare Secupress

Caracteristici „SecuPress Free”

 • Testare si audit de securitate
 • Scanari automate ale programelor malware
 • 2FA (Two Factor Authentication)
 • Alerte si notificari privind securitatea

[DESCARCA MODULUL]

7. MiniOrange Malware Scanner

MiniOrange are diverse module de securitate WordPress, fiecare dintre ele concentrandu-se pe diferite aspecte ale protectiei unui site-ului web. Acest modul specific ofera scanare malware, WAF, securitatea conexiunilor si protectie impotriva spam-ului.

 • Rating: 4.3/5
 • Recomandat pentru: utilizatorii care se simt confortabil cu curatarea manuala a programelor malware
 • Pret: varianta free sau premium (de la 95 $/an)

Versiunea gratuita scaneaza malware la cerere. Alege Quick Scan pentru verificare malware pentru toate modulele WordPress, tema si fisierele de baza. Alternativ, poti selecta Standard Scan pentru a gasi link-uri externe suspecte pe site-ul tau WordPress.

scanare antimalware miniorange

Pe de alta parte, Deep Scan este disponibil doar pentru utilizatorii premium. Aceasta va cauta programe malware avansate, domenii de pe lista blocata si atacuri de includere a fisierelor de la distanta.

Principalul dezavantaj al miniOrange Malware Scanner este lipsa optiunilor de abordare a fisierelor malitioase detectate. Utilizatorul este responsabil pentru repararea sau eliminarea manuala a programelor malware, ceea ce poate necesita expertiza tehnica.

Caracteristici „miniOrange Malware Scanner”

 • Scanare malware la cerere
 • Mai multe moduri de scanare a programelor malware
 • Detectarea includerii de fisiere la distanta in WordPress

[DESCARCA MODULUL]

De ce sa folosesti un modul de securitate cu scanner malware

Daca ai indoieli cu privire la instalarea unui scanner antimalware, este important sa intelegi rolul acestuia in sanatatea si performanta site-ului tau WordPress.

Dupa cum am mentionat mai sus, atacurile malware sunt incredibil de frecvente. De fapt, Institutul AV-Test raporteaza peste 300.000 de incidente malware zilnic.

Deoarece WordPress este cel mai popular CMS de pe piata, acesta devine o tinta constanta a programelor malware. Afla cum poti consolida securitatea site-ului WordPress.

O singura vulnerabilitate de securitate intr-un modul WordPress utilizat la scara larga poate compromite milioane de site-uri WordPress. Din fericire, avem la indemana o serie de strategii de atenuare a acestor riscuri.

Alegerea unei gazde sigure, instalarea unui modul de securitate si bineinteles, monitorizarea permanenta, este o strategie buna pentru protejarea site-ului tau WordPress.

Ti-a placut acest articol?
DaNu
Recomanda acest articol
Facebook
WhatsApp
Telegram
Email
Agentie Web
Hosting Wordpress

Servicii profesionale de mentenanta si administrare site Wordpress.

Cauti un specialist de incredere pentru administrarea site-ului tau Wordpress? Descopera preturile de intretinere site si verifica oferta noastra de mentenanta site Wordpress.